Danssport

Danssport
De meest algemene omschrijving van dansen is het ritmisch bewegen van het lichaam. Dit gebeurt dan ook meestal op muziek. Binnen deze definitie kun je dan weer veel kanten op. Een aantal namen van dansstijlen zijn ballroom, boogiewoogie, breakdance, capoeira, lijndansen, (jazz)ballet, polka, quickstep, salsa, tango, wals, etc.

Dansstijlen variëren van klassiek tot heel modern. Mensen kunnen zich aangetrokken voelen tot de danssport vanwege de sierlijkheid, om uiting te geven aan gevoelens, of het kunnen deelnemen aan sociale activiteiten. Maar ook elementen van vechtsporten of het kunnen dansen als sport op zich maken het dansen populair. Voor iedereen die aan dansen wil doen geldt dat je in meer of mindere mate ritmegevoel, lenigheid, conditie en soms ook acrobatiek nodig hebt.

Dansen is traditioneel erg verweven met een (nationale) cultuur. Veel landen kennen hun eigen volksdansen, die niet zelden iets zeggen over de mentaliteit in dat land. Zo kun je je waarschijnlijk voorstellen waarom de tango uit Argentinië en Uruguay komt en de wals uit Duitsland. En niet andersom.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image