Dog Frisbee

Dog Frisbee
Dog Frisbee is frisbee spelen met een hond. Dat kan iedereen natuurlijk recreatief beoefenen maar er worden ook steeds meer wedstrijden georganiseerd in Nederland. Dog Frisbee is geschikt voor vrijwel alle honden.

Waar moet je op letten als je Dog Frisbee gaat beoefenen?
- Het gooien van de frisbee wordt door de begeleider gedaan en dat vraagt voor menigeen eerst wat oefening en voor sommigen heel veel oefening. Er zijn speciale werptechnieken voor het officiële Dog Frisbee.
- Begin rustig om de hond te laten wennen aan het springen en vangen van de frisbee. De frisbee kan het beste in de buurt van de hond niet te hoog zweven om een blessure van de hond te voorkomen als deze een te hoge sprong probeert te maken.
- Het vangen van een frisbee zal de hond snel onder de knie hebben, maar apporteren kun je je hond beter vooraf hebben geleerd, anders blijft het iedere middag bij één worp. Een hond beschouwd de Frisbee graag als prooi of beloning.
- Er zijn speciale frisbees voor hondensport te koop, extra stevig om heel te blijven tussen de kaken van de hond.

Veel plezier met deze heerlijke ontspanning voor baas en hond, lekker in de buitenlucht en geschikt voor ieder team dat kan samenwerken met gooien en apporteren.
Bij Dog Frisbee in wedstrijdvorm moet de baas de frisbee zo gooien dat de hond de frisbee steeds in het juiste vak opvangt. Een wedstrijdveld is verdeeld in diverse vakken.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image