H-Hockey

H-Hockey
Iedereen kan hockeyen!
De hockeysport kan dat een heel eind waarmaken want ook voor rolstoelgebruikers is de sport geschikt. E-Hockey wordt beoefend in elektrisch aangedreven rolstoelen en H-Hockey wordt gespeeld met handbewogen rolstoelen.

Rolstoelhockey wordt al sinds de jaren '70 van de vorige eeuw in Nederland gespeeld en Nederland staat in deze al jaren aan de internationale top. Door het hoge speltempo en het tactische spel met de rolstoelen is rolstoelhockey ook een geweldige sport om naar te kijken.

H-Hockey
H-Hockey wordt gespeeld met handbewogen sportrolstoelen. Dit zijn veelal speciaal aangepaste sportrolstoelen om snelheid, acceleratie en wendbaarheid te verbeteren. Aan de rolstoelen mogen geen scherpe uitsteeksels zitten of onnodige obstakels aan de onderkant want die zouden de baldoorlaat kunnen verhinderen. Het doel bij H-Hockey is 2,20 meter breed en 40 cm hoog. Een wedstrijd duurt tweemaal 15 minuten. Om H-Hockey te mogen spelen is het niet nodig om gehandicapt te zijn. Dit is een mooie kans voor integratie met valide sporters. Ook sporters met langdurige blessures stappen soms (tijdelijk) over op H-Hockey. Rolstoelhockey is één van de grootste sporttakken in de gehandicaptensport.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

Doelgroep

 
Header image