Hardlopen

Hardlopen
Hardlopen is de meest eenvoudige en effectieve manier om conditie op te doen. Er zijn drie tot vier miljoen hardlopers in Nederland, zo is onderzocht. Dat is toch zo'n beetje één op de vijf mensen! Maar die grote groep hardlopers bestaat natuurlijk uit mensen met zeer verschillende doelstellingen en sportbeoefening.

Er zijn veel hardlopers die trainen om in conditie te blijven voor een andere sport. Zoals voetballers die in de zomer proberen door te trainen maar ook schaatsers die een groot deel van het jaar aan hardlopen doen. Verder zijn er de triatleten die hardlopen als onderdeel van hun sport beoefenen en dat komt bij meer sporten voor zoals een survivalrun. En uiteraard doen sprinters tot ultralopers hardlopen als primaire sport, zij het ieder op een zeer verschillende manier.

Beginnen met hardlopen
Hoe groot zou de groep zijn van mensen die 'beginnen met hardlopen', wat ook vaak betekent 'weer beginnen met sporten'? En hoe groot zou het percentage zijn dat een beginnerscursus hardlopen niet volmaakt of na een half jaar lidmaatschap weer afhaakt?
In ieder geval, voor iedereen die (weer) begint met hardlopen: zorg voor goede schoenen, goede begeleiding en een gezellige groep, dan houd je plezier in het hardlopen. Succes!
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image