Interval Aerobics

Interval Aerobics
Interval Aerobics is een van de vele varianten van Aerobics die allemaal indoor groepstrainingen op muziek zijn. Het doel van Interval-aerobics is het verbeteren van de conditie.

Intervaltraining wordt in alle sporten toegepast omdat het een prima manier is om met gevarieerde inspanning de conditie te verbeteren. Dit houdt in dat het lichaam op verschillende momenten ineens even rust krijgt en op een ander moment juist nog meer inspanning moet doen als de vermoeidheid al hoog is. Bij Interval Aerobics worden daarom korte intensieve periodes van oefeningen afgewisseld met korte actieve herstel momenten. Hierdoor wordt er op een hoge intensiteit getraind. Door de interval vorm van deze training wordt er veel van het lichaam gevraagd met als doel maximale vooruitgang van de conditie.

Deze vorm van Aerobics is vooral geschikt voor sporters die ervan houden om met een hoge hartslagfrequentie een zware training uit te voeren waarbij men flink gaat zweten en buiten adem raakt. Voor beginners en gevorderden biedt Interval Aerobics een ware uitdaging, fysiek en mentaal.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image