Klootschieten

Klootschieten
Klootschieten is een sport die zich door de eeuwen heen heeft weten te handhaven als recreatieve en competitieve bezigheid. Het is een zeer geschikt spel voor teambuilding of een familiefeestje en tegelijkertijd een sport met een eigen sportbond (NKB), competities en kampioenschappen. Iedere vier jaar wordt het Europese Kampioenschap georganiseerd door de IBA (International Bowl-playing Association).

Klootschieten wordt gespeeld met twee teams van 4 mensen. Het doel van het spel is om een parcours met zo weinig mogelijk schoten (worpen) af te leggen. Een parcours is vaak een bos- of stratenparcours van 3 tot 5 kilometer. Op een veldbaan van zo’n 700 meter wordt vooraf het aantal schoten bepaald en wordt de winnaar bepaald door de afgelegde afstand.

De kloot wordt onderhands geworpen met een armzwaai. Klootschieters nemen daarbij bij voorkeur ook nog een aanloop. De kloot is een houten of kunststof bal (vaak met lood verzwaard) met een doorsnee van minimaal 5 cm en een gewicht dat varieert tussen de 200 en 800 gram.

Wie kan gooien kan klootschieten, dus zoek een vereniging in de buurt of organiseer een sportief en gezellig uitje met vrienden, collegae of sportteam.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

Gerelateerd

 
Header image