Senioren

Senioren
Juist voor wie op leeftijd komt, is het belangrijk om te blijven bewegen. In deze fase wordt het lichaam wat strammer en stijver. Door te bewegen kan dit worden voorkomen én het is beter voor hart en bloedvaten. Ook is het goed voor de spijsvertering, de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam; het heeft ook een positief effect op de geestelijke gezondheid. Bij een keuze voor een sport in groepsverband, komt daar ook nog eens het sociale aspect bij. Lekker kletsen met mensen, ook dat helpt om je weer beter te voelen en het gevoel te krijgen nog midden in de maatschappij te staan als senior. Je voelt je fitter en vrolijker!

Er zijn vele geschikte ouderensporten. Wandelen is bijvoorbeeld erg goed voor mensen met artrose. Zorg daarbij voor goede schoenen en een tempo van 3 tot 5 kilometer per uur. Probeer elke dag een stukje verder te lopen. Een andere geschikte sport bij gezondheidsklachten is zwemmen. In sommige zwembaden hebben ze speciale zwemuren met extra warm water. Verder zijn gymnastiek en golfen ook heel geschikt. Hersengymnastiek (denk aan bridge of schaken)is trouwens ook belangrijk en gezellig!
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

 
Header image