Sportief Wandelen

Sportief Wandelen
Sportief wandelen is niet zomaar een stukje lekker doorstappen, maar een gevarieerde wandeltraining in groepsverband onder begeleiding van een trainer. De training is zorgvuldig opgebouwd, met een warming up, de een stuk wandelen in een stevig tempo van 5 à 7 km per uur met een flinke armzwaai, oefeningen met tempowisselingen, en tot slot uitlopen en rekken. De trainer besteedt ook aandacht aan looptechniek en lichaamshouding.

Sportief wandelen is voor bijna iedereen een verantwoorde manier om te werken aan uithoudingsvermogen, spierkracht en coördinatie. Doordat in een groep wordt gelopen, is het nog gezellig ook. Bovendien is het laagdrempelig: een eenvoudige, natuurlijke beweging met weinig kans op blessures, en behalve een paar goede schoenen is geen bijzondere uitrusting nodig.

Sportief wandelen is in opkomst doordat artsen er steeds meer op aandringen dat mensen in beweging blijven. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat bewegen een positief effect heeft op chronische gezondheidsklachten, met name hartziekten, diabetes type 2, osteoporose en reumatische gewrichtsontstekingen.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image