Tag Rugby

Tag Rugby
Tag Rugby is een variant op het gewone rugby. Om Tag Rugby te spelen is het niet nodig om ervaring met het gewone rugby te hebben. Het is een sport voor jong en oud, en met een beetje conditie is al mee te spelen. De belangrijkste redenen voor het introduceren van deze variant op het gewone rugby zijn:
- Minder blessuregevaar
- Geschikt voor een veel grotere doelgroep
- Geschikt om rugby te spelen op harde ondergrond

De twee belangrijkste extra regels voor Tag Rugby zijn:

Scoren
Een punt scoren met een try (bal achter de achterlijn van de tegenstander brengen) gebeurt bij Tag Rugby door over de achterlijn te lopen. De bal hoeft niet op de grond gedrukt te worden.

Gebruik van de tag
Iedere speler heeft twee tags oftewel lintjes aan een band om het middel hangen. Deze lintjes kan een verdediger lostrekken bij een speler van de tegenpartij als deze op dat moment de bal heeft. De verdediger roept dan luid “TAG”. Het spel stopt dan niet, maar de speler die de bal nog steeds in bezit heeft moet binnen drie passen afspelen. Daarna geeft de verdediger het lintje terug aan de speler. De verdediger mag dan weer aan het spel deelnemen. De speler die zijn lintje kwijt was moet eerst zijn lintje weer aan de band om zijn middel bevestigen voordat hij weer aan het spel mag deelnemen.

 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image