Touch Rugby

Touch Rugby
Touch Rugby is een variant op het gewone rugby met kenmerken van American Football. Er zijn diverse specifieke spelregels. Er wordt gespeeld met twee teams van 7 spelers en maximaal 7 reservespelers. Een wedstrijd duurt tweemaal 25 minuten. Als speelveld wordt een half rugbyveld gebruikt dus de afmeting is ongeveer 50 x 70 meter. Scoren doet een team met tries: de bal achter de doellijn van de tegenstander op de grond drukken.

6 pogingen om te scoren in een aanvalsbeurt
Een team krijgt zes pogingen om een try te scoren. Lukt dit niet dan gaat na de zesde poging de aanvalsbeurt over naar het andere team. De aanvalsbeurt start op de plek in het veld waar de laatste touch plaatsvond.

’TOUCH’
Bij Touch Rugby wordt geen tackle gedaan om de tegenstander te stoppen maar een touch, oftewel een tik. Op het moment dat een speler de bal heeft, kan hij getikt worden. De uitvoerder van de tik roept dan luid “TOUCH”. De scheidsrechter bevestigt de tik of geeft de valse aangever een penalty. Het spel wordt weer hervat met een tap-penalty. Hierbij wordt de bal op de grond gelegd, met de voet aangetikt en daarna met de handen weer in het spel gebracht. De tegenstanders moeten bij de tap-penalty 5 meter afstand nemen.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image