Touwtrekken

Rapport touwtrekken
Bekijk het rapport touwtrekken
Het rapport Touwtrekken is in full color te bestellen door overmaking van Eur 24,95 op rekno 14.10.69.953 tnv Fitklik te Apeldoorn of direct te bestellen m.b.v. Ideal via onderstaande link.
 
Rapport touwtrekken in full color bestellen
 
Touwtrekken
Touwtrekken is natuurlijk een erg leuk spel, zeker met twee teams die aan elkaar zijn gewaagd. Maar touwtrekken is ook een serieuze krachtsport. Twee teams hebben ieder het uiteinde van een touw vast en proberen de tegenstanders naar zich toe over de middellijn te trekken. In een officiële wedstrijd worden aan het touw markeringen aangebracht op een onderlinge afstand van een meter. Zodoende kan gemakkelijk ‘afgelezen’ worden welk team de meeste terreinwinst heeft geboekt. Een team heeft gewonnen wanneer de tegenstander vier meter vooruit getrokken is.

Omdat het aantal kilo’s dat je in de strijd kunt gooien bij touwtrekken, voor een belangrijk deel bepalend is voor de kans op winnen, zijn er diverse gewichtsklassen. Teams van maximaal 8 mensen in de volgende gewichtsklassen komen tegen elkaar uit: max. 560 kg, 640 kg, 680 kg en 720 kg.

Touwtrekken wordt indoor en outdoor beoefend.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image