Vacustep

Vacustep
De Vacustep is een apparaat waarmee bij lage luchtdruk getraind wordt op een step-trainer. Het is bedoeld voor het aanpakken van de ‘probleemgebieden’: daar waar het vet zich ophoopt. De Vacustep is vooral geschikt voor mensen die last hebben van een teveel aan vet op benen, billen en buik. In dat geval veroorzaakt de vetophoping vaak een slechtere doorbloeding juist op die plaatsen op het lichaam. Die verminderde bloedcirculatie veroorzaakt de ophoping van afvalstoffen, vet en ook vocht. Hierdoor ontstaan een slappere huis en cellulitis.

Wat doet de Vacustep?
Door te bewegen in een ruimte met lage luchtdruk ontstaat een veel betere doorbloeding. Dit resulteert in vetverbranding van vooral het vet uit de probleemgebieden. Daar wordt namelijk bij deze training de bloedcirculatie enorm gestimuleerd. Het gevolg is in veel gevallen minder centimeters, minder cellulitis en een gladdere en strakkere huid. Doordat getraind wordt op een step-trainer kan iedereen met en zonder conditie meteen deelnemen. De blessurekans bij deze trainingsmethode is zeer laag en de belasting op de gewrichten veel lager dan bij bijvoorbeeld hardlopen. Dus ook voor veel mensen met reuma, die ook graag willen afvallen, een geschikte trainingsvorm.

Begeleiding
Wees kritisch bij de keuze waar je Vacustep-trainingen gaat doen. Vraag of de begeleider gecertificeerd is en bespreek vooraf welke trainingsbelasting bij jou past. De positieve effecten zijn pas na meerdere sessies van een half uur merkbaar en zichtbaar, dus doe de eerste trainingen rustig aan en ga niets forceren.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image