Yoga

Yoga
Yoga is een verzamelnaam voor diverse vormen van lichaamsoefening die een ‘hoger’ doel hebben dan het oefenen van het lichaam. Het Indische woord yoga betekent vereniging, verbinding. Uit innerlijke conflicten komen spanningen voort. De bedoeling van yoga is om tegenstellingen te verbinden, en daardoor eenheid te ervaren en spanningen te laten wegvloeien.

Een yogales of -sessie bestaat uit het aannemen van verschillende houdingen of reeksen bij elkaar horende houdingen, en ademhalingoefeningen. Het zal moeite kosten om de houdingen vol te houden; in het begin zal het zelfs moeite kosten om de houding aan te nemen. Zorg voor makkelijk zittende kleren en een handdoek of matje om op te zitten.

Bij de bekendste yogavorm, Hatha yoga, gaat het om de kunst van het ontspannen. Ook zeer bekend is de zwangerschapsyoga, waarbij het accent ligt op een goede lichaamshouding tijdens de zwangerschap, houdingen en ademhalingsoefeningen om pijnlijke weeën op te vangen, en oefeningen om stress tegen te gaan. Kinderen kunnen baat hebben bij een aan hun leeftijd aangepaste vorm van yoga, om hun lichaam te leren kennen en te leren zich beter te concentreren.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

 
Header image