Aerobics

Aerobics
Aerobics is een fysieke trainingsvorm op muziek die al sinds jaren wordt beoefend. In de jaren ‘60 introduceerde Dr. Kenneth H. Cooper een oefening om het hart en de longen te versterken en begon de eerste "aerobe"-opleiding in de Verenigde Staten. Het aëroob vermogen is de term die duidt op het vermogen van de spieren om energie vrij te maken met behulp van zuurstof. In de volksmond wordt het aëroob vermogen ook wel je conditie genoemd.

Aerobics is geschikt voor iedereen die zijn uithoudingsvermogen wil verbeteren en het leuk vindt om in een groepstraining te bewegen op muziek. Naast het trainen van het aëroob vermogen, komen bij Aerobics ook coördinatie, kracht en lenigheid aan bod. Er zijn in de loop van de jaren veel verschillende soorten Aerobics ontstaan, mede op basis van trends op het gebied van sportbeleving. Enkele vormen:
• Bodystyling
• Interval Aerobics
• Step Aerobics
• Dans aerobics
• Aqua Aerobics

De meeste Aerobicslessen volgen een vast schema. De trainingen duren meestal 60 minuten. De training begint altijd met een korte warming up gevolgd door de intensieve en uitdagende kern van de training waarbij het uithoudingsvermogen wordt getraind. De laatste 5 tot 10 minuten staan in het teken van cooling down, waarbij het lichaam weer tot rust gebracht wordt. Ook worden rekoefeningen gedaan.

Aerobics wordt in groepsverband beoefend. Het kan dus soms een probleem zijn om de juiste groep te vinden als je al heel goed getraind bent, of juist net begint met sporten. De kans op blessures is laag maar goed schoeisel helpt de kans verder te verlagen. Door het springen is het geen geschikte trainingsvorm voor iedereen. Knieën, enkels en voeten worden stevig belast. De variant Aqua Aerobics biedt een zeer veilige vorm van Aerobics. In het water is de belasting op de gewrichten veel lager en het water biedt een zeer natuurlijke weerstand.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

 
Header image