Beachtennis

Beachtennis
Beach tennis is in de jaren '70 van de vorige eeuw ontstaan in Brazilië en Amerika, waarna het geïntroduceerd is in Europa. Eerst voornamelijk in het warmere Zuid-Europa, maar inmiddels ook in Noord/Noordwest-Europa.

Het spel wordt gespeeld op een beachvolleyveld, met een afmeting van 8 meter bij 16 meter. Het net hangt op een hoogte van 170 cm. Het racket dat gebruikt wordt is massief en dus niet besnaard, zoals bij tennis. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis, behalve dat er bij een stand van 40-40 niet met twee punten verschil gewonnen hoeft te worden. Ook hoeft de service niet schuin over het speelveld geslagen te worden, er mag vanaf de hele breedte van het veld naar elk punt van het veld van de tegenstander gespeeld worden. Ook als de bal bij de service het net raakt maar toch aan de andere kant terecht komt, gaat het spel gewoon door.

Het grootste verschil met het gewone tennis is natuurlijk de ondergrond (zand), die ervoor zorgt dat de bal niet kan (en mag) stuiteren. Hoewel het enkelspel natuurlijk mogelijk is, wordt op toernooien en wedstrijden meestal dubbelspel gespeeld: Dames Dubbel, Heren Dubbel en ook Gemengd Dubbel.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image