Bedrijfsfitness

Bedrijfsfitness
Bedrijfsfitness is in wezen niets anders dan 'gewoon' fitness, maar dan geïnitieerd door de werkgever. Om de medewerkers fitter en gezonder te maken. Als er sprake is van bedrijfsfitness, wordt dit dus (gedeeltelijk) door de werkgever gefinancierd. Gezondheid wordt steeds minder vaak gezien als een 100% privé aangelegenheid van een werknemer. De kosten voor ziek personeel drukken flink op de winst van een bedrijf en preventieve maatregelen worden steeds vaker gezien als rendabele investeringen. Als werknemers fit en gezond zijn, dan voelen ze zich beter, zijn ze minder vaak ziek en kunnen ze beter presteren op het werk.

De echte grote ondernemingen organiseren bedrijfsfitness steeds vaker 'op de zaak' in een eigen fitnesszaal. Daar kunnen werknemers zich dan inschrijven voor individuele trainingen en groepstrainingen. Maar vaker nog wijkt een bedrijf uit naar een fitnesscentrum waar een overeenkomst wordt gesloten zodat werknemers in hun eigen tijd kunnen fitnessen. In sommige gevallen worden groepslessen speciaal voor de werknemers gegeven.

Bedrijfsfitness is niet alleen goed voor de gezondheid, dankzij een belastingmaatregel kan de werkgever ook nog fiscaal voordeel uit het organiseren van bedrijfsfitness halen.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image