Circuittraining

Circuittraining
Circuittraining is een zeer gevarieerde trainingsvorm die vaak in het fitnesscentrum wordt gedaan. Het effect van de training is alles-in-één door zowel aandacht te schenken aan kracht als aan conditie. Mannen kweken spieren en vrouwen verbranden vet, er lijkt geen betere trainingsvorm te bestaan.

Tijdens de circuittraining wordt een ronde gemaakt langs een aantal 'stations'. Dit zijn gewichttrainingsmachines, cardio-apparatuur en ook matjes voor bijvoorbeeld de buikspieren en vrije plekken voor touwtjespringen. Een deelnemer kan tijdens de circuittraining diep gaan doordat bij ieder toestel steeds een andere spiergroep wordt aangepakt. Pas aan het einde van één of twee rondjes circuittraining komt het besef dat niet één spiergroep nog energie over heeft.

Krachttraining en conditietraining worden gecombineerd dus het aantal herhalingen per toestel ligt hoger dan bij een gewone gewichttraining. Voor een sporter die zich wil richten op alleen toename van de spiermassa of alleen verbeteren van de conditie, is circuittraining niet echt geschikt. Door de combinatietraining worden de beide aparte effecten minder.

Circuittraining is ook in te richten als sportspecifieke circuittraining om de juiste spiergroepen per sport optimaal te belasten. En ook mensen met een beperking en senioren kunnen in samenspraak met een fitnesstrainer een circuit op maat samenstellen.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

 
Header image