E-Fitness

E-Fitness
De E staat voor elektronisch en samen met het woord fitness betekent het dat je nog steeds oefeningen doet en moe kunt worden van een training, maar dat de computer je ondertussen vermaakt of je begeleidt bij het uitvoeren van je workout.

Het gamen, een geliefde bezigheid onder jongeren, heeft bij ouderen een wat negatief imago en is te omschrijven als het eenzaam op de bank voor een beeldscherm hangen. Dat het, mede dankzij de voortschrijdende techniek, ook anders kan, bewijst E-fitness. Zo heb je dansspellen, waarbij je op een plaat gaat staan en de bewegingen volgt die de computer dicteert. Ook een leuke toepassing is E-fitness op een hometrainer waarbij je niet meer in het niets zit te staren, maar via een groot computerscherm door zonnige alpenweiden fietst en ook daadwerkelijk de tegenwind, steile hellingen en andere hindernissen ervaart.

E-fitness is ook de Ninteno Wii. Een spelcomputer met zogenaamde controllers, waarvan de locatie, door sensoren, in de ruimte geregistreerd wordt. Zo kun je allerlei sporten zoals golfen, bowlen, boksen en tennissen doen. Allemaal door met techniek en de juiste snelheid de authentieke, bij de sport behorende bewegingen uit te voeren om resultaat te behalen. De eerste keer is spierpijn verzekerd!

E-fitness is misschien wel dé manier om de jeugd (maar ook volwassenen natuurlijk) weer aan het bewegen te krijgen.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image