E-Hockey

E-Hockey
Iedereen kan hockeyen!
De hockeysport kan dat een heel eind waarmaken want ook voor rolstoelgebruikers is de sport geschikt. E-Hockey wordt beoefend in elektrisch aangedreven rolstoelen en H-Hockey wordt gespeeld met handbewogen rolstoelen.

Rolstoelhockey is een mooie sport en Nederland staat daarbij al jaren aan de internationale top. Door het hoge speltempo en het tactische spel met de rolstoelen is rolstoelhockey ook een geweldige sport om naar te kijken.

E-Hockey
E-Hockey wordt gespeeld met elektrisch aangedreven rolstoelen in binnensportaccommodaties. De hockeybal is licht en iets groter en zachter dan de reguliere speelbal voor hockey. De spelers maken gebruik van een T-stick aan hun voetenplank waarmee de bal wordt gespeeld. Het doel bij E-Hockey is 2,20 breed en 20 cm hoog. Een wedstrijd bij E-Hockey duurt twee keer tien minuten. Om deel te mogen nemen aan E-Hockey moet de sporter ook in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel. E-Hockey is de enige teamsport voor mensen in een elektrische rolstoel. Zelfs mensen met een progressieve spierziekte, spasme of hoge dwarslaesie kunnen deze sport beoefenen. Rolstoelhockey wordt al ruim dertig jaar in Nederland gespeeld en is één van de grootste takken van sport in de gehandicaptensport.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

Doelgroep

 
Header image