Gewichttraining

Gewichttraining
Gewichttraining is simpelweg het trainen met behulp van gewichten. Meer technisch gezegd; het verzwaren van bewegingen met behulp van extra gewicht (en daarmee onlosmakelijk verbonden de weerstand, die dan dus groter wordt). Zo krijgen de spieren die je traint extra veel te verstouwen en train je ze extra hard.

Er is een aantal motieven om aan gewichttraining te doen:
Bodybuilders trainen spieren zonder functionele reden, maar puur om hun lichaam er meer gespierd uit te laten zien.
Sporters kunnen met krachttraining bepaalde bewegingen, die ze tijdens hun sportuitvoering ook doen, geïsoleerd trainen waardoor spiergroepen specifiek belast kunnen worden.
Iedereen die wil afvallen heeft baat bij actieve en sterke spieren. Meer spieren verbruiken meer energie dus helpen je bij het verminderen van gewicht. Je neemt ook iets toe in gewicht door meer spieren maar wie zou zijn vetrandjes niet willen inruilen voor spieren?

Voor gewichttraining kun je natuurlijk een stel gewichten aanschaffen en thuis aan de slag gaan. Maar in het fitnesscentrum kun je de meeste krachtoefeningen doen met veilige apparaten en word je begeleid zodat je je niet overbelast of je spieren verrekt door een verkeerde houding.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

Gerelateerd

 
Header image