Honkbal

Honkbal
Honkbal (baseball in het Engels) en softbal zijn als sporten nauw verwant aan elkaar, maar er zijn diverse verschillen. Bij softbal is het veld kleiner en de bal groter en zachter. Ook wordt de bal bij softbal onderhands aangegooid door de werper (pitcher), en bij honkbal bovenhands.

Het veld is driehoekig. De slagman staat in een hoek en moet de bal met behulp van een knuppel zodanig het veld in slaan dat hij zichzelf zoveel mogelijk tijd geeft om alle honken af te rennen, tot en met het thuishonk. Als hij de bal op de juiste manier het veld uit slaat (het veld heeft wel zijgrenzen maar geen achtergrens), slaat hij een homerun, en mag hij het hele veld rondlopen. De veldspelers, het verdedigende team, moeten zien te verhinderen dat spelers van het aanvallende team hun thuishonk bereiken en kunnen zelf geen punten scoren. Na een bepaald aantal vangballen of incorrecte slagen van de slagman wordt er gewisseld en wordt het verdedigende team aanvallend.
Hoewel het in Europa niet zoveel gespeeld wordt, is honkbal in Noord-Amerika razend populair en heeft het ongeveer eenzelfde status als het voetballen in Nederland (en andere landen in Europa), als zijnde volkssport nummer één.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

 
Header image