Korfbal

Korfbal
Het heeft wat weg van basketbal, maar eigenlijk houdt die vergelijking op met het feit dat bij beide sporten de bal door een soort ring/korf moet worden gegooid. Bovendien hangt een korf een stuk hoger dan een basketbalring: op 3,5 meter.

Korfbal is een van oorsprong Nederlandse sport en is in het begin van de 20e eeuw bedacht. Een opvallende bijzonderheid is de gemengde teams: elk team heeft evenveel mannen als vrouwen.

Een team bestaat uit twee helften, een verdedigingshelft en een aanvalshelft. Op elke helft staan acht mensen, vier van elk team. Een speler die de bal heeft mag niet lopen, tot het moment dat hij of zij de bal weer kwijt is natuurlijk. Nadat er twee doelpunten zijn gescoord, wordt er van veld gewisseld. De spelers op de aanvallende helft gaan naar de verdedigende helft en andersom. Scoren doe je door de bal van boven door de korf te laten vallen. Dat kan dus ook door hem recht vanonder door de korf te gooien, zodat de bal helemaal boven de korf uitkomt, en daarna weer door de korf heen naar beneden valt. Technisch gezien komt de bal dan gewoon van bovenaf de korf door.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image