Paddle Tennis

Paddle Tennis
Aan het eind van de 19e eeuw is Paddle Tennis in New York geïntroduceerd door een beleidsmaker. Het doel was, ondanks de beperkte ruimte en middelen, mensen toch kennis van tennis te laten nemen. Het speelveld dat gebruikt wordt bij Paddle Tennis, is dan ook maar één vierde van het speelveld bij conventioneel tennis. Paddle Tennis kan ook met twee mensen worden gespeeld, maar wordt meestal met vier mensen (twee paar) gespeeld. Dubbelspel dus, zoals dat bij 'normaal' tennis heet.

De puntentelling is identiek aan die van tennis en de spelregels grotendeels ook. Anders is het gebruikte materiaal. Er wordt een bal met lagere druk gebruikt, met als gevolg dat de bal minder hard stuitert. Ook wordt er in plaats van een bespannen racket een paddle gebruikt. Die lijkt iets meer op wat men gebruikt bij tafeltennis: bestaand uit één stuk, zonder snaren dus. Wel kunnen er gaten in de paddle zitten, om de luchtweerstand te verminderen. Het serveren mag bij Paddle Tennis alleen onderhands gebeuren, en er is geen herkansing voor het serveren (zoals bij tennis, als de bal bijvoorbeeld de eerste keer in het net wordt geslagen).

In het midden van de 20e eeuw kende Paddle Tennis zijn hoogtepunt, inmiddels is het weer wat in populariteit afgenomen. De sport dient overigens niet verward te worden met padel of platform tennis.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image