Racketlon

Racketlon
Als verwijzing naar duatlon en triatlon, is racketlon een meerkamp van verschillende racketsporten. Er wordt van klein (racket) naar groot (racket) gespeeld. Te beginnen bij tafeltennis, dan badminton, vervolgens squash en tenslotte tennis. In een wedstrijd is er tussen de onderdelen maximaal zes minuten rust/wisseltijd.

In principe worden de officiële regels voor elke afzonderlijke sport gehanteerd, maar de puntentelling is afwijkend. Bij elk onderdeel wordt er één set tot 21 punten gespeeld. De speler (of het team, bestaande uit twee mensen) met uiteindelijk de meeste punten wint. Vanzelfsprekend is het van belang dat elke speler alle onderdelen speelt. Men kan racketlon dus niet in een paar doen, waarbij de ene speler (in zijn eentje) bijvoorbeeld tennis en badminton speelt en de andere speler tafeltennis en squash. Ook speel je in elk onderdeel tegen dezelfde tegenstander(s).

Deze meerkamp is ontstaan in Finland en Zweden, en wordt geclaimd de snelst groeiende racketsport van dit moment te zijn. Sinds 2001 organiseert de IRF (International Racketlon Federation) jaarlijks wereldkampioenschappen.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image