Racquetball

Racquetball
Racquetball is een spectaculaire racketsport, die wordt gespeeld in een afgesloten ruimte van 6.1m breed bij 6.1m hoog bij 12.2m lang. De achtermuur wordt in het spel tot een hoogte van 3.65 meter gebruikt.

De regels van racquetball lijken veel op de regels van squash. Het spel begint als de serverende partij de bal in het spel brengt. De spelers of team slaan om de beurt de bal tegen de voormuur. De bal mag telkens slechts eenmaal op de grond stuiten. Alle wanden mogen gebruikt worden om de bal tegen de voormuur te slaan. Het spel kan 1 tegen 1 of 2 tegen 2 gespeeld worden. Een wedstrijd bestaat uit twee gewonnen games. Een game bestaat op zijn beurt uit 15 punten. Wanneer er na twee gespeelde games sprake is van een gelijkspel, dan zal een derde game worden gespeeld. Dit wordt ook wel een tiebreak genoemd, de tiebreak gaat tot de 11 punten.

Racquetball biedt uitdaging voor beginners en gevorderden omdat de bal de snelheid van het spel bepaalt. Er zijn ballen waarbij een laag speeltempo bereikt wordt en er zijn ballen waarbij een razend snel speeltempo bereikt wordt. Topspelers kunnen de bal tot ver boven de 200 kilometer per uur over de baan slaan.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image