Rolstoelgolf

Rolstoelgolf
Golf is een prachtige sport voor iedereen. Heerlijk in de buitenlucht, en zeer geschikt om samen te spelen in een groep van zeer verschillende mensen. Golfers van zeer verschillend niveau kunnen samen een ronde lopen. En ook valide en minder valide mensen kunnen zonder problemen tegelijk de baan in en genieten van elkaars spel. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen rolstoelgolf beoefenen in een speciale golfrolstoel of gebruik maken van een kromme golfclub.

Golfen met een kromme golfclub
Een golfclub is een stok met voetje waarmee de golfbal geslagen wordt. Normaal gesproken staat de golfer met het gezicht min of meer recht boven het balletje en dat kan zittend in een rolstoel niet. Daarom worden er voor rolstoelgolf aangepaste clubs gemaakt, vaak met een knik erin, zodat de bal toch goed geraakt kan worden. Op de driving range (de oefenafslagplaats) is met deze stokken een aardig balletje te slaan. Maar rolstoelgolf spelen met een gewone rolstoel of sportrolstoel, dat kan eigenlijk niet.

Golfen vanuit een Golfrolstoel
Een Golfrolstoel is speciaal ontwikkeld voor gebruik op de golfbaan. De golfer wordt met de Golfrolstoel in een rechtopstaande stand gebracht. Hierdoor kan een volwaardige slag gemaakt worden. Daarnaast kan de rolstoelgolfer met deze rolstoel op brede luchtbanden vrijwel overal komen bij het lopen van een ronde op de golfbaan.

Rolstoelgolf is geen onderdeel van de Paralympische Spelen. Er zijn internationaal erkende aangepaste regels voor golfers met beperkingen.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Doelgroep

 
Header image