Rolstoelkoersbal

Rolstoelkoersbal
Rolstoelkoersbal is koersballen vanuit een rolstoel. Koersbal heet ook wel 'indoor carpet bowls'. Het is namelijk de verkleinde versie van bowls en wordt binnen gespeeld. Het koersbalveld is een grastapijt van tien meter lengte.

Rolstoelkoersbal is een zeer geschikte sport voor rolstoelers met uiteenlopende beperkingen. Mensen met een goede hand- en armcoördinatie kunnen de speelbal zelf vanuit de rolstoel werpen. En zwaar gehandicapte mensen kunnen, met aanwijzingen aan een helper, een richtkoker of richtgoot de aangooirichting en snelheid bepalen.

De regels van rolstoelkoersbal zijn verder vrijwel gelijk aan de regels van het normale koersbal. Het doel van het koersbalspel is om de speelballen zo dicht mogelijk bij een kleiner balletje te brengen. Dit kleinere balletje wordt als eerste in het spel gebracht. De speelballen van koersbal worden vervolgens in het spel gebracht. Het aantal ballen dat dichter bij de kleine bal ligt dan de dichtstbijzijnde bal van de tegenstander bepaalt het aantal punten van een game. De ballen hebben een excentrisch zwaartepunt. Dit betekent dat zij met een boog gespeeld kunnen worden.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

Doelgroep

 
Header image