Soft Tennis

Soft Tennis
Het 'softe' in deze sport slaat op de bal. Die is zachter dan de gebruikelijke tennisbal. Ook de rackets zijn op dit feit aangepast: ze zijn lichter en hebben een lagere bespanning. Een gevolg hiervan is dat de bal minder hard terugstuitert van de grond en dat de bal in het algemeen makkelijker te controleren is dan bij tennis.

Wat betreft alle andere aspecten van de sport, die zijn hetzelfde als bij tennis. De puntentelling, afmetingen van het veld en aantal personen zijn gelijk. Wel zijn dubbelspelen bij soft tennis in het bijzonder populair. Ook kennen soft tennisspelers wat specifieke technieken voor hun sport, waarbij de voordelen van een lichtere bal en racket goed worden benut. Namen van slagen die bijvoorbeeld bij tennis niet gebruikt worden zijn de underhand cut en de reverse.

Soft Tennis komt uit Japan en is dan ook nog steeds relatief populair in Azië (Japan, Korea en Taiwan in het bijzonder). Toen tennis rond 1870 in Japan werd geïntroduceerd hebben de Japanners het aangepast tot wat nu Soft Tennis is. Sinds 1975 worden er elke vier jaar wereldkampioenschappen in soft tennis georganiseerd door de ISTF (International Soft Tennis Federation).
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image