Squatennis

Squatennis
Squatennis is een hartstikke leuke variant op squash. Deze racketsport wordt gespeeld op een squashbaan. In het midden van de squashbaan wordt over de breedte een tennisnet gespannen zodat de ruimte is verdeeld in twee gelijke helften. De spelers staan dus niet in elkaars veld zoals bij het gewone squash.

Maar, het is wel mogelijk om net als bij squash van de muren gebruik te maken. En dat maakt het spel weer heel anders dan andere sporten.

Squatennis wordt vooral gespeeld door kinderen van 5-9 jaar. Hun motoriek is nog veel minder ontwikkeld en daarom is het nog niet goed mogelijk om gewoon squash te spelen. En er is nog een bijzonderheid aan deze sport. Squatennis wordt gespeeld met grotere ballen dan tennisballen en rackets zo groot als tennisrackets.

Vanwege de hele opzet van de sport met een net, squashmuren, grote ballen en rackets is het spel ook zeer geschikt voor speciale kinderen. Kinderen met een beperking of motorische achterstand kunnen deze sport met veel plezier beoefenen. De bal blijft altijd 'in het spel' dus constant plezier!
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image