Stokschermen

Stokschermen
Stokschermen is een traditionele sport en oude vechtsport die uit Japan afkomstig is, bedoeld als verdediging van eigendommen tegen bandieten. Hieruit is in de moderne tijd de sport Kendo ontstaan. Stokschermen is een verdedigingssport met daarin technieken van aanval en verdediging, uit de schermsport en diverse vechtsporten.

Bij het trainen van stokschermen wordt geoefend in schijngevechten, die in slow motion worden uitgevoerd. Op normaal tempo worden de stokken licht tegen elkaar aangetikt en worden ook lichaamdelen zacht geraakt, om aan te geven dat de aanvaller door de verdediging van de tegenstander is gebroken.

De wedstrijdvloer is een cirkel van 6 meter doorsnede waarin de deelnemers vrij kunnen bewegen. Hierdoor ontstaat een gevarieerd schouwspel met sprongen, duiken en draaien. Tijdens wedstrijden wordt beschermende kleding gedragen. Er zijn twee verschillende wapens bij stokschermen in gebruik: de korte stok die circa 1 meter lang is, en de lange stok die circa 1,80 meter lang is.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image