Help ik kan niet kiezen! - Sportkeuze in Apeldoorn

Dit artikel is in januari 2009 verschenen in de Apeldoornse Sportkrant

Ik was met mijn zoon van 13 op zoek naar een andere sport. Door een hardnekkige hardloopblessure kon hij niet meer aan atletiek doen, en hij kon zijn energie niet kwijt. De nieuwe sport moest dus iets zijn waar hij lekker moe van zou worden, zonder te hoeven lopen of springen. Zwemmen viel af, want dat vond hij te nat. Wat nu?
Na enig denkwerk kwamen we uit op fietsen, en we gingen op zoek naar een vereniging. We legden contact met de mensen van AR&TV De Adelaar en hun enthousiasme sloeg direct over op mijn zoon. Wegwielrennen in de zomer en mountainbiken, spinnen en baanwielrennen in de winter; hij kon niet wachten. Dus toen zat ik elke woensdagavond op de tribune van het schitterende Omnisport draaierig te worden van het volgen van de wielrenners die langs schieten op die steile baan. Onvoorstelbaar dat er met 70 man in de baan geen onvertogen woord valt en dat iedereen op de fiets blijft.

Kriebel
Na een paar weken begon het te kriebelen ... ik wilde het zelf ook wel eens proberen! Dus helm op, een broek met zeemleer aan en wat ik nooit had verwacht, gebeurde. Ik, inmiddels 46 jaar oud en al 15 jaar hardloper, viel voor het baanwielrennen. Het ging natuurlijk helemaal niet hard en na een uurtje waren mijn benen echt leeg gefietst maar toch ... geweldig. Ik heb mijn nieuwe sport gevonden.

Mijn Sportkeuze: verrassend sportadvies voor iedereen
Zo'n heerlijke ervaring om plezier te beleven aan een nieuwe sport, wens ik iedereen toe. Op de website fitklik.nl staat een leuke test klaar om een passende sport of gezonde activiteit te vinden. Nieuwsgierig? Ga dan naar www.fitklik.nl/mijnsportkeuze en doe ›› Mijn Sportkeuze. Na het beantwoorden van een aantal vragen over sportvoorkeuren, verschijnt een misschien wel heel verrassend sportadvies in beeld. Wie de test doet, krijgt drie sporten voorgeschoteld plus de adressen van de organisaties die zich met die sporten bezighouden.

Ook een leuke sportervaring?
Wie recent ook een leuke ervaring met een nieuwe sport of sportorganisatie in Apeldoorn heeft gehad, kan dat mailen naar info@fitklik.nl en dan plaatsen we de leukste Sportkeuzes op de website. Over drie weken op deze plek in de Apeldoornse Regiokrant weer een nieuwe sport in de schijnwerpers.

Veel sportplezier!

Han de Regt

›› Terug naar nieuws...

 
Header image