Gamen

Gamen
Het spelen van computerspellen. Tegenwoordig kan dit verwijzen naar het spelen op/met je pc, laptop, handheld, mobiele telefoon of pda. Het gaat dan natuurlijk om videospellen, wat alle kanten op kan gaan. Zoals race-spellen, shooters, RPG-spellen, arcade, adventure.

Hoewel aanvankelijk nog gezien als voornamelijk een jongerenbezigheid, heeft het gaming publiek zich de laatste jaren gestaag uitgebreid en hebben vele huishoudens wel een playstation, X-box of nintendo in huis.

Sommige games halen het nog wel eens tot in de Tweede Kamer; sommige politici pleiten voor een verbod op bepaalde gewelddadige games. Een voorbeeld hiervan is de bekende Grand Theft Auto-serie.
Ook zijn er games die kennelijk zo verslavend zijn dat de spelers ervan zich soms zelfs tot afkickklinieken wenden. Hoewel dat natuurlijk nog meer uitzondering dan regelmaat is, zijn er vele fanatieke spelers van games als counterstrike en World of Warcraft. Die spellen worden dan vaak online (via internet) gespeeld, waardoor je samen speelt met mensen over de hele wereld.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image