Highland Games

Highland Games
De Highland Games zijn traditionele volksspelen die zijn ontstaan in Schotland. Tegenwoordig worden Highland Games over de gehele wereld gehouden, belangrijkste onderdelen:

Paalwerpen (caber toss): prachtig onderdeel waarbij de atleet een tien meter lange boomstam optilt en vervolgens zo moet werpen dat deze landt op het uiteinde en recht vooruit doorvalt.
Steenkogelen: de atleet neemt een aanloop en werpt een steen van ongeveer 7 kg zo ver mogelijk weg.
Schots Hamerwerpen: dit wordt meestal niet meer uitgevoerd met een echte hamer maar met een zware bal aan het uiteinde van een ketting met handvat. De atleet houdt het handvat met één hand vast en werpt de bal na drie draaien om de eigen as.
Gewicht over de balk: de atleet werpt een gewicht met een handvat achterwaarts over een steeds hoger gespannen koord. Er mag tijdens de wedstrijd tweemaal gemist worden.
Tug of War (touwtrekken): teams van 4 tot 8 mensen doen een best of three wedstrijd. Vanuit een poulesysteem komen steeds de sterkste teams tegen elkaar uit tot in de finale.

Andere onderdelen: Quoiting (hoefijzer gooien), Change the caber (wissel de paal), Sword lifting (zwaard heffen), Lifting the bricks (blok lift) en Roll the barrel (vat rollen).
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

 
Header image