Paardensport

Paardensport
Paardensport is enorm populair in Nederland. En dat is natuurlijk niet zo vreemd, het is heerlijk om op de rug van zo’n groot, slim en gevoelig beest te zitten en je rondjes door de manege of door het bos te maken. Ook het verzorgen van een paard is iets dat vrijwel alle paardenmensen graag doen. Over de stal uitmesten zijn de meningen iets meer verdeeld.

De paardensport kent zeer veel disciplines waarvan de bekendste zijn: dressuur (gehoorzaamheid en bewegingstraining), mennen (met paard en wagen), drafsport (wedstrijden met een pikeur in een sulky) en springen (of jumping: over een hindernisparcours op tijd).

Minder bekend zijn horseball: een jonge sport die bestaat sinds 1970, waarbij in een manege met twee teams van zes spelers te paard een vorm van basketbal wordt gespeeld) en polo : een heel oude sport waarbij op een speelveld van 200x300 meter, twee teams van vier spelers te paard zijn uitgerust met een mallet (een lange stick), waarmee een bal op de grond wordt gespeeld en doelpunten gemaakt kunnen worden.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image