Spinning

Spinning
Bij spinning gebruik je een stationaire fiets die niet wegrijdt als je trapt. Een spinningfiets is bijna hetzelfde als een hometrainer maar er zijn een paar technische verschillen. Het belangrijkste verschil is dat je op een home trainer je benen even stil kunt houden, terwijl je op een spinning bike moet doortrappen totdat het vliegwiel tot stilstand komt.

Spinning lessen worden veel gegeven in het fitnesscentrum. Een groep van maximaal 20 personen wordt door een fitnessinstructeur begeleid, onder het genot van afwisselend opzwepende en rustgevende muziek. Een spinningles duurt ongeveer 50 minuten en begint met een warming up. Tijdens de kerntraining worden de deelnemers door de meestal rap van de tongriem gesneden instructeur meegenomen op een vlakke etappe, een bergetappe en een ploegentijdrit op weg naar de finish. Na de finish fietst de groep nog even uit en daarna worden een paar rekoefeningen gedaan. Iedereen, beginner en ervaren fietser kan aan dezelfde training meedoen. De weerstand kun je per fiets instellen, en de instructeur geeft wel aan of er weerstand bij of af moet tijdens de training.

Een groot voordeel van spinning is dat je altijd binnen traint, op lekkere muziek en in een prettige sfeer zodat je pas als je van de fiets afstapt merkt dat je weer veel energie verbruikt hebt.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image