Africhting / IPO

Africhting / IPO
Africhting of IPO heeft als doel om een hond geschikt te maken als beveiligingshond of politiehond. De officiële verenigingen zijn aangesloten bij de KNPV: Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging. Er gelden ballotageregels voor het lidmaatschap.

De pakwerker is de persoon die een verdachte simuleert en in een dik pak (30 kg!) van leer en jute rondloopt, wegrent of de hond van zich af probeert te schudden. De echte africhtingstrainingen beginnen als de hond ongeveer 1 jaar oud is. Behalve het tot staan brengen en begeleiden van een verdachte behoren ook volgen, zoeken, apporteren en hindernissprong tot het officiële diploma van Politiehond.

Een beperkt aantal rassen is geschikt als Politiehond, en dan hangt het ook nog van de individuele hond af of deze voldoende moed en speurzin heeft om het diploma te kunnen halen. Africhten is alles behalve het vals maken van de hond. Honden moeten plezier hebben in wat zij doen voor de baas en bij africhting of IPO gaat het hierbij om het motiveren van de juiste driften van de hond. Een fokker geeft bij de best geschikte honden een ‘bijtgarantie’. Deze staat voor het waaks zijn en verdedigen en of aanvallen met inbijten op de pakwerker.

IPO staat voor Internationale Prüfungs Ordnung
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image