Baantjes zwemmen

Baantjes zwemmen
Baantjes zwemmen is een activiteit die in de meeste gevallen aangeboden wordt door de lokale zwembaden. Het wordt niet georganiseerd door een vereniging of trainer zodat men zelf de activiteit vrij invult.

Afhankelijk van de persoonlijke doelen kan men intensiever of minder intensief zwemmen. Er kan gekozen worden om bijvoorbeeld 30 minuten op een heel rustig tempo baantjes te zwemmen met de schoolslag. Hierbij hoeft het gezicht niet nat te worden en beweegt men toch alle gewrichten en spieren. Zo biedt het baantjes zwemmen een gezonde bewegingsvorm voor iedereen.

Wanneer men andere doelen heeft zoals bijvoorbeeld fitter worden of afvallen, dan kan het banenzwemmen ook intensiever gedaan worden. Je kunt meer meters maken, harder zwemmen en verschillende zwemslagen gebruiken en deze afwisselen (schoolslag, rugslag, rugcrawl, borstcrawl, vlinderslag of samengestelde rugslag). Zwemmen is een sport waarbij het gehele lichaam wordt betrokken in de beweging. Op verantwoorde wijze wordt het gehele lichaam getraind. Van borst, rug, been en armspieren tot spieren in de handen en voeten.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image