Biofeedback

Biofeedback
Biofeedback is een methode voor verbetering van gezondheid en prestaties middels het meten, tonen en vervolgens beïnvloeden van fysiologische activiteit.

De therapeut hecht sensoren of elektroden op het lichaam van de cliënt. Deze sensoren bieden een verscheidenheid aan informatie - feedback - die voor de cliënt zichtbaar, hoorbaar of voelbaar wordt weergegeven op de apparatuur. Bijvoorbeeld: ademhaling, spierspanning, huidtemperatuur, hersenactiviteit en hartslag. Met de feedback kan de cliënt leren om subtiele, soms niet bewust waarneembare, wijzigingen te bewerkstelligen. Met training kunnen de nieuwe reacties en gedragingen helpen om verscheidene aandoeningen te verbeteren of verlichten.

Door regelmatige oefening wordt het in de loop van de tijd mogelijk om de gewenste veranderingen tot stand te brengen zonder verder gebruik van een instrument. Beroepsgroepen die biofeedback gebruiken zijn onder andere psychologen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten en artsen.

Myofeedback
Myofeedback meet spierspanning. Succesvol bij onder andere incontinentie bij vrouwen.

Biofeedback
Biofeedback meet onder andere temperatuur, hartslag en ademhaling. Succesvol bij onder andere ADHD, migraine en hoge bloeddruk.

Neurofeedback
Neurofeedback meet hersenactiviteit. Succesvol bij onder andere angst.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image