Doggy Dancing

Doggy Dancing
Doggy Dancing is een sport in opkomst. En één van de vele trainingsvormen voor plezier en prestatie voor baas en hond. Baas en hond dansen op muziek en volgen daarbij een bepaalde choreografie. De sport is eind jaren 80 van de vorige eeuw ontstaan in Noord Amerika waar gehoorzaamheidstrainingen werden gedaan op muziek.

Een andere dansvorm is Heelwork to Music waarbij de hond binnen twee meter van de baas blijft. Het Doggy Dancing bestaat juist uit veel afstandswerk met veel meer mogelijkheden voor oefeningen. Enkele van de basisoefeningen die op muziek worden uitgevoerd zijn: hond loopt onder de benen van de baas door, hond draait rondjes en hond loopt achteruit. Zodra baas en hond de basisoefeningen onder de knie hebben kan er steeds meer gevarieerd en bijgeleerd worden.

Iedereen kan met zijn hond aan Doggy Dancing gaan doen. Er worden zelfs wedstrijden georganiseerd waarbij een jury punten aan de deelnemers geeft. Voor gevorderden bestaat er de wedstrijdklasse ‘Innovation’ waarbij gelijktijdig meerdere paren meedoen of één handler met meerdere honden danst.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image