Pushing Hands

Pushing Hands
Pushing Hands is een onderdeel van Tai Chi. Tai Chi kent haar oorsprong in de vechtkunst (Martial arts) en de traditionele Chinese geneeskunde. Tegenwoordig wordt Tai Chi voornamelijk beoefend ter bevordering van de gezondheid. Het hoofddoel is om meer Chi, levensenergie, te laten stromen.

Pushing Hands is een partneroefening binnen Tai Chi en wordt uitgevoerd met twee personen. Het doel is om te oefenen steeds meer weerstand te bieden, sterker te staan, tegen de duwkracht van de partner. Hierbij worden concentratie, gevoeligheid, balans en ontspanning geoefend. Pushing Hands kan uitgevoerd worden met vaste patronen maar ook als vrije oefening. Als Pushing Hands uitgevoerd wordt met lopen dan is de benaming Moving Step.

Met Tai Chi wordt de kracht van de tegenstander geabsorbeerd en omgebogen voor een aanval. De verdediger gaat niet tegen de aanval van de tegenstander in, maar gaat daarin mee om vervolgens op het juiste moment de richting van de kracht te veranderen en deze terug te geven aan de tegenstander. Tai Chi kent bewegingsvormen met de blote hand of met een wapen. Een veel gebruikt wapen is het zwaard.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

 
Header image