Tai Chi met wapens

Tai Chi met wapens
Tai Chi komt van oorsprong uit de vechtkunst (Martial arts). Met Tai Chi wordt de kracht van de tegenstander geabsorbeerd en omgebogen voor een aanval. De verdediger gaat niet tegen de aanval van de tegenstander in, maar gaat daarin mee om vervolgens op het juiste moment de richting van de kracht te veranderen en terug te geven aan de tegenstander.

Tai Chi kent bewegingsvormen om solo uit te oefenen met blote hand of met een wapen. Het zwaard wordt vaak als wapen bij Tai Chi gebruikt. Ook kan Tai Chi uitgevoerd worden met twee personen, met de Pushing hands technieken. In Pushing hands worden de Tai Chi bewegingen toegepast, en wordt in spelvorm verdediging bij een aanval geoefend.

In de 20ste eeuw is Tai Chi in de westerse wereld vooral tot ontwikkeling gekomen vanuit de behoefte om gezonder en meer in balans te leven. Veel meer explosieve bewegingen hebben plaatsgemaakt voor subtiele bewegingen en er is nadruk gelegd op het stimuleren van de lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid van de beoefenaar.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

 
Header image