ADHD / gedragsproblemen

ADHD / gedragsproblemen
ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder.
Het is een stoornis die concentratieproblemen en hyperactiviteit veroorzaakt. Het komt vooral bij kinderen maar ook bij volwassenen voor. Bij kinderen met ADHD lijkt het vaak of ze heel veel energie hebben en ze zijn vaak heel beweeglijk. Voor kinderen met ADHD is het lastig om te begrijpen wat hun omgeving van hen verwacht en ook hun concentratie vasthouden in diverse situaties is moeilijk. Ze willen vaak liever doen dan denken.

Sporten is een prima uitlaatklep en kan met veel plezier beoefend worden. Motorisch gezien zijn kinderen met ADHD vaak goed ontwikkeld en dus gaat het bewegen zelf hen vaak goed af. Het wachten en instructie krijgen zijn de moeilijke momenten.

Goede begeleiding van kinderen met ADHD en (hierdoor) meer begrip voor hun situatie is zeker mogelijk maar is geen vanzelfspekendheid bij de reguliere sportvereniging. Geschikte sporten zijn o.a. individuele sporten zoals atletiek waar een individuele prestatie neergezet en verbeterd kan worden. En waar vaak wel ook samen met anderen gesport wordt. Goed voor het zelfvertrouwen! En scouting is ook een geschikte activiteit met hindernisbanen, wandeltochten, oefenen met samenwerken en spellen doen. Ook daar kan middels het halen van insignes het zelfvertrouwen groeien.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image