Verspringen in De Eilanden

Verspringen
Verspringen is een springonderdeel van de atletiek. Er zijn niet veel hulpmiddelen nodig: een aanloopbaan, afzetbalk en een zandbak.

Het basisprincipe van verspringen is eenvoudig: loop op volle snelheid aan, zet deze snelheid met een explosieve afzet om in een zo lang mogelijke vlucht door de lucht en land efficiënt, dat wil zeggen zonder achterover vallen of achterwaarts steunen. Want de plek in het zand het dichtst bij de afzetbalk, bepaalt de gesprongen afstand. Veel winst is te halen met een technisch perfecte afzet die de atleet de hoogte in brengt.

Verspringers zijn de meest explosieve atleten op de atletiekbanen. Vaak zijn het ook hele goede sprinters. Het wereldrecord bij de mannen komt dicht in de buurt van de negen meter en dat van de vrouwen bij de acht meter.
 

Plaatsen in regio

Verspringen in Ballum, Buren fr, De cocksdorp, De koog, Den burg, Den hoorn texel, Hollum, Nes ameland, Oosterend nh, Oudeschild, Schiermonnikoog, Terschelling baaid., Terschelling formerum, Terschelling hoorn, Terschelling kinnum, Terschelling lies, Terschelling midsland, Terschelling o.end, Terschelling west, Vlieland,
 
Header image