Hockeyrolstoel

Hockeyrolstoel
Er zijn twee soorten rolstoelhockey: hockey met handaangedreven rolstoelen (H-Hockey) en hockey met elektrisch aangedreven rolstoelen (E-Hockey).

Bij H-Hockey is het van belang dat de hockeyrolstoel stabiel is en geen scherpe uitstekende delen heeft. Ook mogen er onder de rolstoel geen obstakels zijn die de bal beletten om onder de hockeyrolstoel door te rollen.

In het geval de speler niet in staat is om de handstick te gebruiken, wordt de rolstoel uitgevoerd met een T-stick. Een T-stick is een plastic plaat onderaan de rolstoel die als hockeystick wordt gebruikt.

Voor E-Hockey is het in de vergoedingensfeer lastig om een speciale elektrische sportrolstoel aan te schaffen. Het is de beste oplossing als een eventueel (PGB-)budget voor een sportrolstoel gebruikt kan worden voor aanschaf en onderhoud van de elektrische rolstoel. De E-hockeyrolstoel is uitgerust met een T-Stick waarmee de spelers de hockeybal bespelen. Bij de keuze voor een E-Hockey rolstoel wordt vooral gelet op acceleratie en deceleratie van de rolstoel.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image