Kinderfitness

Kinderfitness
Waarom kinderfitness?
Omdat ook voor kinderen (leren) bewegen erg belangrijk is, en omdat overgewicht ook bij de jonge jeugd steeds vaker voorkomt. Omdat het voor kinderen leuk is samen met hun ouders te kunnen trainen. En zeker niet in de laatste plaats omdat kinderen kinderen zijn, en ze dus vaak te klein zijn voor fitnessapparaten voor volwassenen. Kinderfitness is dus in principe gewoon fitness, maar dan met apparaten en oefeningen die zijn aangepast op hun formaten en capaciteiten. Een normale hometrainer is natuurlijk veel te groot voor een kind. En kinderen kunnen niet met die dumbbels van 15 kg aan de slag waar vaders nog wel graag mee willen trainen.

Bij kinderfitness wordt sowieso vooral cardiofitness gedaan en héél weinig gewichttraining (alleen voor de coördinatie, met hele lichte gewichten). Omdat het niet verstandig is om een onvolgroeid lichaam al zwaar te belasten.

Sommige fitnesscentra hebben een speciale kinderfitnesshoek of in ieder geval enkele losse trainingsapparaten voor kinderen. Die zijn er ook voor thuisgebruik, met als nadeel dat de kinderen ‘eruit groeien’.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image