Pedicure

Pedicure
Pedicure is 'het zorgen voor de voet'. Dit kan puur cosmetisch van aard zijn, maar kan ook de medische kant opgaan. Enkele behandelingen van de pedicure zijn: het behandelen van ingegroeide teennagels, het verwijderen van likdoorns of eelt, advies geven over/aanmeten van steunzolen, advies geven over voetverzorging.

Bij het sporten spelen de voeten natuurlijk een belangrijke rol. Bij de meeste sporten worden ze extra zwaar belast. Bij hardlopen komt er een druk op de voeten die gelijk is aan wel drie- tot viermaal het lichaamsgewicht. Als je last hebt van je voeten tijdens het sporten of in het normale dagelijks leven, kan een bezoek aan de pedicure verlichting geven.

Pedicure geen beschermd beroep in Nederland. Dus dat betekent dat iedereen, met en zonder diploma's zich pedicure mag noemen en zich als pedicure mag vestigen. Er zijn wel gerichte MBO-opleidingen voor het beroep van pedicure. De meeste pedicures zijn aangesloten bij de branchevereniging ProVoet.

Met specifieke aanvullende certificaten mag de pedicure ook voeten van mensen met diabetes en reuma behandelen. Deze behandelingen worden in veel gevallen door zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering vergoed.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image