Straat

Straat
Straat is het meest beoefende onderdeel van de Klootschietsport. Bij Straat wordt een parcours afgelegd van zo'n drie tot tien kilometer. Er wordt gespeeld met twee teams van drie tot vijf spelers waarvan de eerste spelers van ieder team ieder na elkaar hun eerste worp doen. Na de eerste worp schiet het team dat achteraan ligt op het parcours steeds als eerste weer een kloot. Iedere klootschieters mag per worp de meest geschikte kloot die hij heeft gebruiken.

Straat kan op vele parcoursen worden gespeeld, op het strand, in het bos of op de weg. Ook op bijzondere parcoursen zoals het circuit van Assen wordt aan klootschieten gedaan. Zo kom je nog eens ergens met deze gezonde teamsport in de buitenlucht.

De keuze van de kloot kan veel verschil maken in het resultaat van een schot. Een kleine zware kloot is prima geschikt voor de verharde weg. Op het strand en op bospaden wordt vaak een lichtere en iets grotere kloot gebruikt zodat de kloot goed doorrolt over oneffenheden.

Het winnende team bij Straat heeft het minste aantal worpen nodig gehad om de finishlijn te passeren. Indien twee teams hetzelfde aantal worpen heeft gebruikt, is de grootste afstand van de laatste worp voorbij de finishlijn bepalend.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image