Wegwielrennen

Wegwielrennen
Wielrennen op de openbare weg is de populairste vorm van wielersport. Rond wegwielrennen hangt een heroïek die veel mensen aanspreekt. De eenzame renner op weg naar de top; het eensgezinde samenwerken van ploegleden om hun beste renner aan de kop van de koers te krijgen; de overweldigende snelheid van het peloton dat op de finish af dendert; de haast bovenmenselijke prestaties van de renners onder alle weersomstandigheden, van brandende zon tot regen en vrieskou: wielrennen is drama!

Internationaal worden er eendaagse wedstrijden gehouden, waaronder klassiekers zoals Parijs-Roubaix, en meerdaagse wedstrijden: de grote rondes zoals de Tour de France, de Vuelta de España en de Giro de Italia. Bij deze evenementen staan grote individuele belangen en sponsorbelangen op het spel, en is er enorm veel belangstelling van de media. Daarnaast zijn er natuurlijk ook op nationaal en regionaal niveau allerlei wedstrijden.

Wie wil wegwielrennen, kan zich het beste aansluiten bij een vereniging. Naast begeleiding biedt een vereniging vaak de mogelijkheid om met korting een uitrusting te kopen of om een fiets te huren. Wielrennen wordt ook vaak gedaan als conditietraining voor andere sporten zoals schaatsen en roeien.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

 
Header image