Dieet

Dieet
Een dieet geeft aan wat iemand wel en niet mag eten. De keuze voor een dieet wordt bepaald door iemands lichamelijke toestand. Daardoor zijn er veel verschillende diëten. De meeste vormen van dieet zijn gericht op gewichtsverlies. Kenmerkend voor deze diëten is dat het aanbevolen voedsel vaak vet en calorie arm is. Bekende diëten zijn onder andere het dieet van Atkins, Sonja Bakker en Montignac.

Er zijn echter ook andere redenen dan afvallen om te gaan diëten zoals een te hoog cholesterol, suikerziekte of bijvoorbeeld hartklachten. Sporters hebben ook behoefte aan een dieet. Zo kan een passend en gezond dieet invloed hebben op de sportprestatie. Een recreant die 2 maal per week sport heeft behoefte aan een ander dieet dan een prestatiegerichte sporter die 4 maal per week intensief traint.

In Nederland zijn vele diëtisten die hun diensten aanbieden om mensen te helpen en begeleiden bij het vinden en volgen van een gezond en passend dieet. Diëtisten werken in een eigen praktijk of binnen andere organisaties zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image