G-Zwemmen

G-Zwemmen
Zwemmen is een sport die voor bijna iedereen geschikt is en dus door mensen met alle soorten handicaps en chronische aandoeningen kan worden beoefend. Water heeft een ontspannende werking. In het water wordt het lichaamsgewicht onbelast waardoor gewrichten ontzien worden en bewegingen met armen en benen minder zwaar zijn. Water kan ook in temperatuur worden verhoogd hetgeen voor iedereen lekker aanvoelt en voor bijvoorbeeld mensen met reumatische aandoeningen heilzaam werkt.

Enkele trainingsvarianten van het zwemmen zijn baantjes trekken, hydrofit of aquarobics doen, zwemles volgen en diploma’s halen of lekker ontspannen in warm water.

Wedstrijdzwemmen is zeker mogelijk, zowel voor mensen met een lichamelijke als mensen met een verstandelijke handicap. De Zwembond heeft zelfs een zwempaspoort die het mogelijk maakt om met een té afwijkende zwemslag toch mee te doen aan reguliere KNZB zwemwedstrijden. Dit om het risico van diskwalificatie te voorkomen. Er zijn vele zwemonderdelen op de Paralympische Spelen.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

 
Header image